eurolines

vikos174X37 aneklines

FAQs

 

Συμβουλές για το σκί
Το σκι είναι ένα άθλημα το οποίο πέρα από τη διασκέδαση, έχει και τους κινδύνους του. Ο καιρός, η κούραση η και η έλλειψη ύπνου από ένα χθεσινό γλέντι είναι αιτίες συχνών ατυχημάτων. Καμία φορά υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας και τρέχουμε πολύ, βάζοντας σε κίνδυνο και εμάς και τους άλλους. Για να απολαύσουμε λοιπόν τις χιονισμένες πλάγιες και όχι να ξαπλώνουμε στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου θα πρέπει να προσέξουμε μερικά πράγματα.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ F.I.S. (Παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας)

1. Σεβασμός προς τους άλλους Πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλούμε η φέρνουμε σε κίνδυνο τους άλλους.
2. Ελέγχουμε την ταχύτητα μας Προσαρμόζουμε την ταχύτητα μας ανάλογα με τις δυνατότητες μας, τις εκάστοτε συνθήκες χιονιού, καιρού και ανάλογα την κίνηση που έχει η πίστα.
3. Επιλογή κατεύθυνσης Ο skier-snowboarder που είναι μπροστά μας έχει πάντα προτεραιότητα. Πρέπει να διαλέξουμε την πορεία μας έτσι ώστε να μην βάλουμε σε κίνδυνο τον προπορευόμενο.
4. Προσπεράσεις Μπορούμε να προσπεράσουμε άλλους skier-snowboarders από όποια μεριά θέλουμε αλλά αφήνοντας τους αρκετό χώρο ώστε να έχουν την άνεση να κινηθούν χωρίς πρόβλημα
5. Είσοδος στην πίστα, ξεκίνημα Όταν εισερχόμαστε σε μια ασφαλισμένη πίστα η ξαναξεκινάμε μετά από μια στάση, ελέγχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, και κινούμαστε έτσι ώστε να μην κινδυνέψουμε να συγκρουστούμε με κάποιον επερχόμενο skier-snowboarder.
6. Σταμάτημα στην πίστα Πρέπει να αποφεύγουμε να σταματάμε η να περπατάμε σε σημεία που είναι απότομα και η ορατότητα είναι περιορισμένη, εκτός κι αν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση πτώσης σε τέτοιο σημείο, θα πρέπει να κινηθούμε αμέσως προς την άκρη της πίστας.
7. Περπατώντας στην πίστα Όταν κινούμαστε με τα πόδια θα πρέπει να ήμαστε πάντα στην άκρη της πίστας.
8. Σεβασμός στα σήματα Πρέπει να σεβόμαστε τα σήματα που βρίσκονται στις πίστες
9. Βοήθεια Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε
10.Ανταλλαγή στοιχείων Σε περίπτωση που έχουμε αναμιχθεί σε κάποιο ατύχημα είτε ευθυνόμαστε είτε όχι, δίνουμε τα στοιχεία μας στους υπεύθυνους του χιονοδρομικού.

Συμβουλές για το κρύο
Για να χαρείτε τις ομορφιές του βουνού το χειμώνα με ασφάλεια προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον παρακάτω δεκάλογο συμβουλών που ετοιμάσαμε για σας.

  1. Αποφεύγετε να εκτίθεστε στο κρύο μετά από υπερβολική λήψη οινοπνευματωδών ποτών. Κινδυνεύετε από κρυοπαγήματα και ατυχήματα.
  2. Προτιμάτε ζεστά ροφήματα όπως σοκολάτα και τσάι .Λιγότερο τον καφέ.
  3. Κατά την διάρκεια της διαβίωσης στο βουνό τον χειμώνα έχετε ανάγκη περισσότερων θερμίδων από ότι στη διαβίωση σε χαμηλότερο υψόμετρο.
  4. Είστε κατάλληλα ντυμένοι όταν νιώθετε ευεξία ,δεν κρυώνετε, και δεν πονούν τα δάκτυλά σας .
  5. ‘Οταν είστε κουρασμένοι σταματήστε τις δραστηριότητες σας .Είστε περισσότερο ευάλωτοι στην υποθερμία στα κρυοπαγήματα και τα ατυχήματα.
  6. Να πίνετε νερό ακόμα και όταν δεν διψάτε.Συνήθως ένα ποτήρι κάθε 1 ώρα είναι αρκετό ώστε να διατηρείτε την θερμοκρασία του σώματος σας σε φυσιολογικά όρια.
  7. Πριν ξεκινήσετε τις δραστηριότητές σας όπως ski snowboard κλπ κάντε μια μικρή προθέρμανση και ήπιες διατάσεις των μυών.
  8. Θυμηθείτε ότι η πρώτη και η τελευταία “κατεβασιά” της πίστας θέλουν προσοχή.
  9. Μην μετακινείτε τραυματία αν δεν είστε πιστοποιημένος για παροχή ιατρικής φροντίδας.
  10. Να εφαρμόζετε τους κανόνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας χιονοδρομίας -FIS

Καλή σας διασκέδαση

Σωτήρης Η. Ματσίρας
Ιατρός
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

tuv

vikos140X365

mpakolias

xionodromika

// LIVE CAM

elimia1
Kάμερες Βασιλίτσας
Εικόνα απο τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στη Σχολή Σκί της Αλπικής Ζώνης σε υψόμετρο 1780 μ...
e-mail: info@alpinezone.gr        τηλ. : 26510.23222 - Κιν.: 6974659999       Χρ. Σμύρνης 1 45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

.Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε σε επαφή με αυτά που προσφέρουμε.

Social network

facebooktwitterutube

.Video

Δείτε βίντεο των extreme sports 
που οργανώνουμε για εσάς

video-gal