Culinary City Tour ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Φαγητό και ιστορία
Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην πόλη των Ιωαννίνων για αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και να πάρουν μια μοναδική και ποικίλη γεύση στα καλύτερα σημεία της πόλης. Τα Ιωάννινα ήταν πάντα το κέντρο μιας ευρύτερης παραμεθόριας και απομακρυσμένης περιοχής της Ελλάδας και λόγω αυτού, ικανοποιούσε και τροφοδοτούσε μια πληθώρα επισκεπτών της, από τους ορεσίβιους κατοίκους που έρχονταν στην πόλη μια φορά στο τόσο για προμήθειες, έως τους εμπόρους και τους δημόσιους λειτουργούς της πόλης. Οι γαστρονομικές ανάγκες όλων αυτών ποικίλαν και έτσι για αυτο το λόγο αναπτύχθηκε μια πλούσια και ποικιλόμορφη γαστρονομική κουλτούρα απο το γρήγορο φαγητό “στο χέρι” ως την υψηλή κουζίνα.
● Ιδιωτικό γκρουπ,
● Διάρκεια: 4 ώρες
● Συμμετέχοντες: 2-8 άτομα
● Προσωπικός ξεναγός γκρουπ
● Άριστος γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας
● 6 δοκιμές διαθέσιμες
● τι να φέρετε μαζί σας: άνετα ρούχα για παπούτσια ανάλογα με την εποχή και τις κλιματολογικές συνθήκες
● παρακαλούμε ενημερώστε μας για οποιαδηποτε αλλεργία σε φαγητά
● η δραστηριότητα θα είναι με τα πόδια
● σημείο συνάντησης: κεντρικό ρολόι Ιωαννίνων, (κέντρο πόλης Ιωαννίνων)
Ξεκινάμε την περιήγησή μας από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στο κεντρικό ρολόι, και κάπου εκεί θα έχουμε και την πρώτη μας γαστρονομική δοκιμή, ντόπια μπουγάτσα με παραδοσιακό φύλλο (γλυκιά ή αλμυρή), εξαιρετικά δημοφιλές πρωινό των Ιωαννιτών. Αμέσως μετά, θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων έχοντας μια πανέμορφη θέα την νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα, θα έρθει η στιγμή να απολαύσουμε ένα πλατό με ντόπια τυριά. Η ηπειρώτικη ύπαιθρος βρίθει σε βότανα και μυρωδικά όπου προστίθενται και δημιουργούν την αξεπέραστη ποιότητα του τοπικού γάλακτος, και όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων κάνοντάς τα πραγματικά μοναδικά. Θα συνοδεύσουμε την δοκιμή μας με ένα σφηνάκι από το τοπικό τσίπουρο. Λίγο παρακάτω, θα γνωρίσουμε το σύγχρονο ελληνικό φαγητό του δρόμου, το γύρο (κρέας στα κάρβουνα, με τζατζίκι, πάνω σε πίτα)… μμμ.. και συνεχίζοντας στο τοπικό σύγχρονο ελληνικό φαγητό του δρόμου, θα δοκιμάσουμε επίσης σουβλάκι προβατίνας στα κάρβουνα έχοντας ως θέα τη θρυλική λίμνη Παμβώτιδα και το μυστηριακό της τοπίο. Έπειτα, θα έχουμε τη ευκαιρία να γευτούμε την απόλυτη ένωση του παλιού παραδοσιακού στοιχείου με τη νέα και σύγχρονη κουλτούρα της πόλης με προϊόντα που συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους δίνοντας τους μια νέα μορφή. Ένα τρανό παράδειγμα, η εξαιρετική σαλάτα σπανακόπιτα που θα σας προσφέρουμε. Στο τέλος, φυσικά και σας περιμένει και το παραδοσιακό γλυκάκι. Ο μπακλαβάς, ένα σιροπιαστό τοπικό επιδόρπιο, και άκρως συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης (τοπικό γλυκό με λεπτό φύλλο σφολιάτας γεμιστό με καρύδια και βουτηγμένο σε ζεστό σιρόπι)